Projekt sustava vodoopskrbe i odvodnje Valpovo – Belišće ušao je u novu fazu. Izgradnja Spojnog cjevovoda Belišće – Gat uspješno je dovršena te je prošli tjedan izvršen tehnički pregled, što je ujedno bio i prvi tehnički pregled na kompletnom projektu.

 

Svi nazočni izrazili su zadovoljstvo obavljenim radovima te se složili kako radovi na ovom projektu napreduju prema planiranom rasporedu.

Izgradnjom Spojnog cjevovoda Belišće – Gat stanovnici Veliskovaca, Gata, Tubirjanaca,, Marijanaca i Kunisanaca konačno su dobili kanalizaciju što će podignuti kvalitetu života u ovim naseljima.

 

Projekt Vodoopskrbe i odvodnje Valpovo-Belišće obuhvaća izgradnju i rekonstrukciju više od 100 kilometara kolektora i tlačnih cjevovoda te izgradnju 15 i rekonstrukciju dvije crpne stanice. 

Projekt je sufinancirala Europska Unija bespovratnim sredstvima od 70%  i 30% nacionalnog dijela Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i Hrvatske Vode te jedinice lokalne samouprave. Izvođači radova su tvrtka Osijek – Koteks d.d. iz Osijeka i Odvodnja d.d. Darda iz Darde. Nositelj projekta je tvrtka Dvorac d.o.o. iz Valpova, a partneri na projektu su tvrtka Hidrobel d.o.o. iz Belišća, Grad Valpovo i Grad Belišće te općine Bizovac, Koška, Marijanci i Petrijevci.