Radovi na “Projektu vodoopskrbe i odvodnje Valpovo – Belišće” odvijaju se shodno planovima pa su tako u Belišću  u Željezničkoj te u ulicama Petra Preradovića, Franje Račkoga i Ljudevita Gaja napravljene izmjene glavnih cjevovoda i kućnih priključaka.

Vodoopskrbni cjevovodi postavljeni su pak u ulicama Kralja Tomislava, na trgu Ante Starčevića, u ulici Petra Zrinskog te u ulici A.G. Matoša. U tijeku je i izrada kućnih priključaka.

Paralelno sa završavanjem kućnih priključaka se izvodi i sanacija terena u svim ulicama kako bi što prije sve bilo u normalnoj funkciji, u stanju koje nije kao prvobitno, već puno kvalitetnije od njega. 

Segment kojemu je posvećeno puno pažnje je odvodnja. U Belišću je izvedena sanacija cjevovoda odvodnje na Trgu Ante Starčevića i to metodom bez raskopavanja što je najbolji mogući pristup kako se ne bi moralo pristupati rekonstrukciji u što bi se moralo uložiti dodatno vrijeme, ali i financijska sredstva.
U tijeku je i ugradnja poklopaca na kanalizacijska okna pa će i taj dio doprinijeti unapređenju infrastrukture.

Osim u Belišću, radi se i u Bistrincima. Izmjena vodoopskrbnih cjevovoda i kućnih priključaka napravljena je u Fiskulturnoj i Dravskoj ulici te u ulicama Josipa Kozarca, Ante Starčevića, Braće Radića, Vladimira Nazora, Ljudevita Gaja te na Trgu Slobode.

Vodoopskrbni cjevovodi postavljeni su pak u ulicama Petra Preradovića i u Radničkoj ulici te je i tamo u tijeku izrada kućnih priključaka što je od posebne važnosti za naše lokalno stanovništvo.